<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37193" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Оркестър издирва дете, възкликнало “Уау!” след края на концерта им (аудио)

10 Май 2019
0 3894

Няма друго такова вълшебство, наподобяващо онзи момент в края на фантастичен симфоничен концерт, когато последните ноти заглъхнат, а публиката все още запазва мълчание, преди да избухне в аплаузи. Точно в тази магическа пауза на класически концерт в Бостън наскоро, едно дете не успя да сдържи своя ентусиазъм и възкликна, смаяно от музиката, предаде CBC.

 

“Обществото на Хендел и Хайдн”, един от най-старите концертиращи състави в Америка, тъкмо е приключил изпълнението си на “Масонска погребална музика” от Моцарт в  Бостънската Симфонична Зала, когато детски глас възторжено нарушава тишината с непресторено възклицание: “Уау!”

 

Благоговението в гласа на детето е толкова искрено, че дълбоко трогва музикантите, а в залата предизвиква смях от симпатия и аплаузи. 

 

Чуйте ситуацията тук: 

 

 

 

Сега оркестърът издирва да намери така нареченото “дете-уау”, за да се срещне с него. 

 

“В края на съботното ни изпълнение на моцартовата “Масонска погребална музика” се случи нещо, което никога преди това не бях изпитвал за цялата си 40-годишна концертна кариера”, написа президентът на “Обществото на Хендел и Хайдн” Дейвид Снийд, който разказа за момента.

 

Снийд иска да даде на “най-новия фен на Х+Х” и неговото семейство копие от записа на концерта и да ги покани да се срещнат с диригента Хари Кростофърс, когато се върне по-късно тази година в Бостън.

 

“Това беше един от най-вълшебните моменти, които съм изпитвал в концертна зала”, завършва Снийд.

 

Моментът е особено вълнуващ за класическите оркестранти, които се борят да привлекат вниманието на по-младата публика.

 

“Това ме накара да се просълзя”, написа в Туитър композиторката Мери Джейн Лийч.

 

“Аз бях там и моментът беше необикновен”, написа посетител на концерта. “Това “уау” на детето беше най-голямото признание за музиката на Моцарт и за този прекрасен оркестър.”

 

 

Източник: CBC

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции