<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Освободиха брата на бивш шеф в МВР, блъснал младежи

14 Ноември 2018
0 2589

Бившият служител на звено “Съдебна Охрана” в Търговище, който блъсна момче и момиче на мотор, излиза от ареста. Шуменският окръжен съд му наложи парична гаранция от 5000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

 

В началото на ноември 49-годишният Валентин Парашкевов, който е брат на бившия началник на Областната дирекция на МВР в Търговище, предизвика пътен инцидент, при който пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Парашкевов избяга от местопроизшествието, но часове по-късно бе задържан и пробата му за алкохол излезе положителна.

 

Родителите на пострадалите организираха протест пред Съдебната палата в Търговище с мотото „Стига с тези чадъри!”. За делото по гледане на исканата от прокуратурата мярка за задържане всички съдии в Търговище си дадоха отвод. Затова делото бе гледано в Шумен. Междувременно Парашкевов бе уволнен от "Съдебна охрана".

 

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата на шофьора поиска по-лека мярка.

 

Шуменският окръжен съд наложи парична гаранция от 5 000 лв.

 

“След като сумата бъде внесена, Парашкевов ще излезе на свобода. Това е окончателно решение и не подлежи на обжалване”, уточниха от Апелативната прокуратура във Варна.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции