<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29041" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Освобождават доктора от Пловдив с мярка за неотклонение, повдигат му второ обвинение

06 Март 2018
0 11090

Затвореният в ареста по обвинение за убийството на крадец- д-р Иван Димитров, е изпразнил пълнителя на пистолета по нападателя си. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в Пловдив.

 

 

Димитров дори е опитал да прикрие следите си – укрил е пистолета, прибрал е гилзите от изстреляните патрони, и е почиствал местопрестъплението със свой приятел. Кражбата не е станала в дома му, а в гаража под апартамента на доктора. Това изключва хипотезата за неизбежна отбрана, обясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

 

ПЛОВДИВЧАНИ ОТНОВО ПРОТЕСТИРАТ В ЗАЩИТА НА ЛЕКАРЯ, СЕМЕЙСТВОТО НА КРАДЕЦА ИСКА МЪСТ

 

Докторът ще бъде освободен с мярка за неотклонение "подписка", стана ясно от брифинга. Въпреки това от прокуратурата са категорични, че докторът е превишил условията на неизбежната отбрана. Той е обвинен в умишлено убийство и е получил и второ обвинение – за незаконно притежание на оръжие, пише offnews.bg.

 

От думите му стана ясно, че пистолетът "Валтер", с който е стреляно, е незаконно притежаван. В дома на доктора са открити и незаконно притежавани боеприпаси.

 

Убитият е бил сам и е бил въоръжен с необходимите инструменти – отвертка и нож, който е характерен и "типичен за него". Те са открити в дрехите на убития, без да са били извадени.

 

"При тези факти, прокуратурата е поставена в положение на въпроси защо е бил задържан дори за 72 часа обвиняемият. Защото при тези престъпления е необходимо да се извършат редица дейтвия, да се съберат доказаталества, и тогава да се говори за факти", коментира прокурорът.

 

По думите му в хода на разследването ще се установи дали е имало условия за неизбежна отбрана.

 

Докторът е слязъл до гаража, след като преди това около 30 минути е набюдавал крадеца без да се обади на 112. След това слязъл и изпразнил пълнителя по крадеца. Това станало на вратата на гаража. В резултат крадецът опитал да се защити, като го пронизал с метален предмет. Засега не е ясно с какво е нападнат докторът.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции