<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42593" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Осъдиха 16-годишен неонацист, изписал тетрадката си с места за терористични атаки

21 Ноември 2019
0 756

Осъдиха 16-годишен неонацист, написал в тетрадка си собствен манифест за война и план за множество терористични атаки. Момчето съставило шокиращ списък с различни локации в град Дърам, Северна Каролина, САЩ, които да атакува  – градски съвет, пощенски станции, училища и заведения. Младежът също написал план за подпалване на местни синагоги с коктейли Молотов, пише Daily Mail

 

 

 

""

 

 

ПРЕДОТВРАТИХА ТЕРОРИСТИЧЕН АТЕНТАТ В ПЛОВДИВ, ЗАДЪРЖАН Е РАДИКАЛИЗИРАН 16-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ

 

 

Разследващите намерили множество листове с ръкописни "кървави" списъци, както и богата неонацистка литература. Анализът на неговия компютър и мобилен телефон разкирили многобройни търсения в интернет, свързани с огнестрелни оръжия, експлозиви и ножове.

 

 

""

 

 

В СОФИЯ, НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ХИТЛЕР

 

Съдебните заседатели го обявиха за виновен за подготовката на терористични актове между октомври 2017 година и март 2019 година. На 7 януари 2020 година е насрочено последното дело, на което ще стане ясно каква е окончателната присъда. 

 

 

""

 

 

На последното заседание подсъдимият седна напред на скамейка с ръка на лицето, а след това избърса сълзите си с ръкава, докато почетния съдия Дейвид Стокдейл произнасяше решението. Родителите на младежа също присъстваха в съдебната зала.

 

В месеца преди да бъде арестуван 16-годишният многократно е търсил и посещавал уебсайтове, свързани с нападенията на атентатора от Оклахома Тимоти Маквей, норвежкия крайно десен терорист Андеш Брейвик и стрелците от гимназията в Колумбия Ерик Харис и Дилън Клеболд.

 

 

 

""

 

 

Младежът неведнъж споделял в тетрадката възхищението си от Адолф Хилтер. Момчето също пише за неприязънта си към училището, говори пренебрежително за това, че Дърам има еврейски депутат и описва Североизтока като „дупка“, заявявайки, че „хората са развратни “.

 

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции