<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34119" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Отец Паоло Кортези с инициатива папа Франциск и патриарх Неофит да посетят остров Белене

02 Януари 2019
0 1630

Отец Паоло Кортези излезе с инициатива – папа Фанциск и патриарх Неофит да посетят бившия лагер Белене. „Истината ще ни направи свободни“ – е един от мотивите в тази инцииатива. Пред БНР отец Паоло Кортези обясни защо е важно папата и българският патриарх да обърнат поглед към остров Белене, който той нарече „столица на паметта“:

 

„Това ще бъде хубав знак, който ще даде много духовна енергия за цяла България. Поканата е към папата, защото той във всяко посещение дава специално място на невинните жертви. Това е темата – да влезем в миналото чрез молитвата и чрез духовни ценности“.

 

„Папа Франциск иска да реформира църквата, да я освободи от ненужното, за да излезе истинското – скромност, бедност, помирение, прошка, почит към жертвите, милосърдие. Не само той, а и цялата църква има специален поглед към невинните жертви“, коментира още отец Паоло Кортези в предаването "Хоризонт до обед".

 

„Без държавно сме по-свободни. Ще оцелеем и без държавни пари, както е било досега“, каза отецът в коментар за промените в Закона за вероизповеданията, според който държавно финансиране ще получават само вероизповеданията, които обхващат повече от 1% от населението на страната, което на практика изключва католическата църква.

 

Източник: Bnr.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции