<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39248" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж се покате...

Откриха африканска чума в комплекс със 17 000 свине в Русенско (видео)

20 Юли 2019
0 7073

Огнище на заболяването Африканска чума по свинете (АЧС) е констатирано в свинекомплекс, намиращ се в русенското село Николово, община Русе. Взети са проби, които са потвърдени като положителни за вируса от научноизследователски ветеринарномедицински институт в София, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните, цитирани от БНР.

 

 

ДА БЕШЕ МОР, ДА БЕШЕ ЧУМА, А ТО… БАБХ

 

 

""

 

 

Обектът се намира на 9 км от границата с Румъния. Засегнатият свинекомплекс е със затворен производствен цикъл, в който се отглеждат общо около 17 000 броя свине от различна възрастова категория.

 

 

БАБХ НАСТОЯВА ЗА УМЪРТВЯВАНЕ НА СТАДО В СТРАНДЖА, ПРОТЕСТИРАЩИ ГО БРАНЯТ

 

 

Областната дирекция по безопасност на храните в Русе (ОДБХ-Русе) е издала веднага акт за възбрана за движение на свине към и от обекта. Извършени са и проверки на кланиците, в които са изпращани свине за клане. Месо и продукти, добити от свине от тази ферма, са възбранени и подлежат на унищожаване.

 

 

""

 

 

НАИСТИНА ЛИ НЯКОЙ НИ КАРА ДА ИЗБИВАМЕ ЦЕЛИ СЕЛА С ЖИВОТНИ?

 

 

Предстои принудителното умъртвяване по хуманен начин и обезвреждането на домашни свине в 3 км предпазна зона. Забранява се търговията, придвижването и транспортирането на живи свине в 10 км зона.

 

 

Ще се проверява и за нерегламентирани придвижвания и/или търговия на домашни свине  в района.

 

 

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции