<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38297" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте едни от...

Отложиха делото срещу професорите от Пловдив, хванати от "Господарите" с подкуп (видео)

17 Юни 2019
0 2852

Отложиха делото срещу професора от Пловдивския университет по хранителни технологии Николай Банков и посредника му Димитър Димитров, които бяха хванати след разследване на "Господари на ефира" с подкуп от 600 лева. Сумата е поискана от студенти, за да си вземат изпити с тройка. 

 

 

АРЕСТУВАХА ПРОФЕСОРИ ОТ УНИВЕРСИТЕТ В ПЛОВДИВ ЗА ПОДКУПИ СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА ГОСПОДАРИТЕ (ВИДЕО)

 

 

Днес професор Василев заяви, че не познава студента Боян Атанасов, който според обвинението му е дал парична сума в замяна на положителна оценка. Тройката пък вписал в протокола по погрешка. Според професора протоколите и писмените работи са били подхвърлени от други студенти с цел Атанасов да получи желаната оценка, с която да вземе изпита по предмета.

 

 

""

 

 

ЗАПОЧНА ДЕЛОТО СРЕЩУ ПРОФЕСОРИТЕ ОТ ПЛОВДИВ, ХВАНАТИ ОТ "ГОСПОДАРИТЕ" С ПОДКУП

 

 

Записите от скритата камера на "Господари на ефира" обаче заковаха професор Николай Банков и посредника му Димитър Димитров. По време на поредното заседание  бяха излъчени кадри от скритата камера, която е запечатала цялата схема – от искането на парите до поставянето на оценките в студентските книжки. 

 

 

""

 

Въпреки случилото се и нашите доказателства, единият професор- Николай Банков до последно отрича да е взимал подкуп. По време на заседанието той отново поиска да му бъде дадена думата и да даде обяснения по случая. За пореден път той заяви, че никога не си е позволявал да иска и да взима подкупи.

 

 

„По време на срещите ни с Димитров не съм правил дори намеци за подкупи. Дадох листа с телефонният номер на студента, но не за да се предаде сума пари, а да потърсят помощ. На 11 май съм говорил с Митко и съм го помолил да окаже съдействия на студентите, да им намери преподавател или консултант, за да се подготвят. Що се отнася до 15 май –тогава не съм провеждал изпит, а консултация”, заяви Банков.

 

 

 

Заради възражения на адвоката на обвиняемите, делото беше отложено. Адвокат Красимир Елдъров поиска и повторен разпит на основните свидетели – Христо Елкин и Василка Апостолова.

 

 

 

Професор Банов и Димитър Димитров ще застанат пред магистратите отново в края на юни.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции