<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36559" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Отново сблъсъци в Габрово, оператор пострада от полицейска палка

12 Април 2019
0 2941

Късно снощи напрежението в Габрово отново ескалира. След мирния протест в града срещу пребит от трима роми мъж в магазин, част от демонстрантите тръгнаха от центъра на града към ромския квартал, предаде Dir.bg.

 

Непосредствено до ромските къщи беше разположена жандармерия. Шествието стигна до полицейския кордон, където протестиращите започнаха да хвърлят камъни, димки и предмети по жандармеристите, в опит да пробият блокадата. Стигна се до сблъсъци.

 

От ямболската медия ТВ999 съобщиха, че операторът и репортерът им са пострадали при сблъсъците. Има и други пострадали, които са транспортирани в спешния център.

 

""

 

Пред bTV пострадалият оператор Даниел Стефанов разказа:

 

"Движехме се през цялото време с тълпите, които се пръснаха в града. В един момент протестиращите срещнаха блокада от жандармерията, където жандармеристите успяха да ги отблъснат. От там протестиращите се пръснаха на групи, като една от групите се запъти към ромския квартал в Габрово. Ние също тръгнахме натам, за да отразим на живо всичко. В един момент стигнахме до нова полицейска блокада, където около 15 минути снимахме протеста. В един момент някой от тълпата отзад се провикна да се натисне и пробие блокадата, аз хванах репортера и исках да се измъкна просто, за да не бъдем смачкани, да не пострада техниката, но жандармеристите започнаха да удрят с палки."

 

Той е с 4 шева на главата и аркада на веждата. Колегата му – репортерът Веселин Цветанов, също е пострадал. Той е с оток на главата. 

 

По думите му, операторът е бил ударен в гръб от жандармерист, който преди това е ударил и жена. "Значи жандармеристите бият журналисти и майки – така излиза", каза Даниел Стефанов. Той уточни, че друг полицай му е помогнал да се добере до линейката.

 

Според Цветанов в първия ден от протестите хората са били много повече, но униформените са успели да ги разпръснат с преговори. Снощи са били по-малко, а действията на служителите на реда – не чак толкова уместни.

 

Тази сутрин шефът на ГД "Национална полиция" Христо Терзийски съобщи, че има и ранен полицай. Четирима са задържани.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции