<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маколи Кълки...

Отчаяни последователи на QAnon вярват, че Тръмп им е проговорил чрез морзовата азбука в последното си изказване (видео)

14 Януари 2021
0 4067

Последователи на движението за конспиративни теории QAnon се нуждаят толкова отчаяно от какъв да е знак, че “планът” на Доналд Тръмп е все още в ход, че отдават значение на негови мимики и жестове като кодиран метод на комуникация, изобретен през 19 век, пише Vice.

YouTube блокира канала на Доналд Тръмп заради нарушаване на нови правила

В сряда късно през нощта американският президент, който се намира под напрежение от различни страни, публикува видео в канала на Белия дом в YouTube, с което заклейми нападението над Капитолия миналата седмица. В четвъртата минута и двайсетата секунда на видеото Тръмп направи жест с ръка – жест, който остана незабелязан от мнозинството зрители, но не и от последователите на QAnon. Те изглежда са убедени, че президентът им отправя сигнал, ползвайки морзов код.

Първоначално новината е била разпространена във форуми на движението, в които се твърди, че жестът с ръцете на президента на 4.20 минута от публикуваното изявление обозначава символите “тире-тире-точка-тире”, които в морзовия код съответстват на буквата “Q”. По-късно темата е била широкообсъждана в социалните мрежи Telegram и Gab, които подслониха привържениците на QAnon онлайн.

Отчаяни последователи на QAnon вярват, че Тръмп им е проговорил чрез морзовата азбука в последното си изказване (видео)

Шаманът с рогата от Капитолия отказвал да яде в затвора, защото не му сервирали био-храна

Популярността на движението избуя през последните 12 месеца, подпомогната от пандемията, липсата на действия от страна на големите социални мрежи и наскоро подтикната още повече от мълчаливата подкрепа на Доналд Тръмп. Този възход кулминира при щурма на хълма на Капитолия във Вашингтон миналата седмица.

Източник: Vice

Видео: YouTube/The White House

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции