<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95463" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН кани на с...

От ИТН няма да кажат имената на министрите си до петък, пазят ги от жълти новини (аудио)

02 Август 2021
0 1475

От партията на Слави Трифонов ще представят имената на своите министри в петък при гласуването на мандата в пленарна зала. Ако сега обявяват министрите си, те ще бъдат обект на всякакви атаки и на жълти новини, заяви Филип Станев от “Има такъв народ” пред БНР.

ИТН кани на срещи БСП, ДБ и ИБГНИ, за да ги запознае с проекта за правителство

От ИТН няма да кажат имената на министрите си до петък, пазят ги от жълти новини (аудио)

“Много скоро ще видите персоните в кабинета ни – професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение – всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично”, каза Станев.

“Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко”, заяви Станев.

“Трябва веднъж завинаги да се сложи точка на това говорене. 12 дена преди да бъде представена публична тази кандидатура, господин Николов знаеше, че ще бъде номиниран за кандидат за премиер”, сподели Станев по казуса с кандидат-премиера. ИТН никога не са предлагали, обсъждали и казвали на някого името Петър Илиев за кандидат за премиер. Спекулациите и говоренето обърква целите разговори, посочи Станев.

“Един мъж, а и един човек, ако не си държи на думата като човек струва точно толкова колкото въздухът над главата му”, метафорично се изрази Филип Станев.

Топ приоритет за ИТН остава прилагането на закона и постигането на възмездие.

На въпрос дали разчитат на падащия кворум за прокарване на правителство, след като и вчера експремиерът Борисов даде заявка, че може да изтегли депутатите от пленарна зала, Филип Станев заяви, че от ИТН не може да кажат на ГЕРБ какво да правят. На ДБ, БСП, ДПС също не могат да кажат.

“Дайте ни да управлявате и актуализацията на бюджета, и Плана за възстановяване и устойчивост ще станат”, призова той.

Източник: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Martin Borisov

    02 Август 2021

    Много правилно правят , то да ти писне от жълти новини и псевдо журналисти

Реакции