<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85394" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С нови 130 души...

Официално от AstraZeneca: Няма повишен риск от белодробна тромбемболия

14 Март 2021
0 615

“Няма повишен риск от белодробна тромбемболия, дълбока венозна тромбоза или тромбоцитопения”, се казва в изявление от централата на AstraZeneca, направено на базата на изследване на 17 милиона дози от ваксината срещу Covid-19, предаде bTV.

Извънредно изявление на централата на фармацевтичната компания е изпратено до медиите след спирането на ваксинацията с нейни партиди в няколко държави в ЕС.

Официално от AstraZeneca: Няма повишен риск от белодробна тромбемболия

Извънреден брифинг на здравния министър: Проверява се смъртен случай в Пловдив след имунизация, няма доказана връзка с ваксината (видео)

У нас жена от Пловдив почина след ваксинация с препарата, а Дания спря временно имунизацията заради съмнения за образуване на тромби след смъртен случай в Австрия, където ваксина от партида, подложена на допълнителна проверка, е била поставена на починалия по-късно пациент.

Всъщност съобщеният брой случаи на такъв тип събития за ваксината срещу Covid-19 на „Оксфорд-АстраЗенека“ не е по-висок, отколкото броят, който би възникнал по естествен начин в неваксинирано население“, пише още в позицията на производителя на препарата.

Борисов разпореди спиране на имунизацията с ваксината на AstraZeneca (видео)

Внимателният преглед на всички налични данни за безопасност, включително и на тези събития продължава и „АстраЗенека“ има ангажимента да споделя тази информация незабавно. Обръщаме внимание също така, че Европейската агенция за лекарствата е изискала оценка за събития, свързани с тромбоцитопения, от други производители на ваксини срещу Covid-19 (съгласно комуникация от 11 март, 2021 г.), посочват от „АстраЗенека“.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции