<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28610" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж си купи в...

Още един от уж изправните асансьори в НДК се повреди

01 Февруари 2018
0 2304

Въпреки твърденията, че асансьорите в НДК са нови и изправни, вече втори излезе от строя.

 

Според в. "Вяра" съоръженията са изградени в разрез с най-новите разпоредби за безопасност. По този повод беше проведено извънредно заседание в Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. 

 

ОПАСНИ ЛИ СА НОВИТЕ АСАНСЬОРИ В НДК, В КОИТО ЩЕ СЕ ВОЗЯТ ЕВРОДЕЛЕГАТИТЕ?

„Сформирахме работна група от независими органи, която ще направи категоричен и безспорен анализ за реалното състояние на асансьорите. Цялата документация е фалшива”, това обяви вчера главният секретар на Сдружението на производителите и вносителите, инсталиращи асансьори, Илия Златанов – собственик на асансьорния завод „Изамет” в Дупница. 
 

Междувременно стана ясно, че главният секретар на ДАМТН Валентин Чиликов е освободил поста в агенцията. Той изпратил и прощално писмо до колегите си. В понеделник Чиликов не е бил на работа. Същия ден той е празнувал рожден ден и по традиция е водил част от колектива в шикозен ресторант. 
 

„Документите на асансьорите в НДК бяха внесени в ДАМТН и върху тях е заседавала комисия от две дирекции, за да излезе със становище”, уточниха източници на вестника от ДАМТН. Комисията е оглавил зам.-председателят Валтер Василев. 
 

„В петък ще има комисия от експерти от различни нотифицирани лица, които ще трябва да кажат тежката си дума. Участие в комисията ще вземе и бившият главен директор на ГД ИДТН – Димитър Михайлов от Пловдив. 
 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции