<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84520" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В САЩ се разп...

Още едно популярно покрай коронавируса лице влиза в кандидат-депутатските листи (аудио)

25 Февруари 2021
0 358

“Бях поканен, дълго размишлявах и се посъветвах с най-близките си. Реших, че има нужда медицината да заеме по-централно място в политическия спектър, който в момента имаме.”, каза пулмологът д-р Александър Симидчиев пред БНР.

Той отказа да огласи политическата партия, от името на която ще се кандидатира, като предпочете това да стане ясно, когато се обявят листите. Той разясни, че вече се е съгласил да се кандидатира, но уточни, че името му ще бъде в списъка с кандидати от гражданската, а не от политичеката квота.

Д-р Симидчиев: Ако имате оплаквания, вероятността да сте заразени с Covid-19 е голяма (видео)

Запитан от кой спектър на политиката ще застане, пулмологът отговори, че “от медицинския спектър”.

“Аз отстоявам медицински позиции и винаги съм го правил в последната една година. Освен политическо боричкане има нужда и от реални решения в това, което наричаме политика. Политиката е да можем да организираме живота на хората малко по-добре. Да можем структурирано да вървим към по-добър живот за всички нас. За да се случи това, трябва да мислим за специалностите като медицина, икономика, транспорт и т.н. Затова трябва да има хора, които разбират от тези области. Аз лично твърдя за себе си, че имам какво да допринеса за медицинската част от тази дискусия“, каза Александър Симидчиев. 

Д-р Симидчиев не е динственият представител на медицинското съсловие, който ще се включи в изборната надпревара.

Още едно популярно покрай коронавируса лице влиза в кандидат-депутатските листи (аудио)

Един от най-активните критици на мерките на правителството и Оперативния щаб в борбата с коронавируса, доц. Атанас Мангъров ще се кандидатира от името на АБВ.

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

Още едно популярно покрай коронавируса лице влиза в кандидат-депутатските листи (аудио)

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е спряган за водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново. Проф. Григор Горчев – един от най-добрите специалисти в онкогинекологията в България – също е номиниран от ГЕРБ в Плевен, според информация на “Капитал” и “24 часа”. 

Още едно популярно покрай коронавируса лице влиза в кандидат-депутатските листи (аудио)
проф. Димитър Раденовски

Бившият директор на УМБАЛСМ “Пирогов” проф. Димитър Раденовски беше включен в гражданската квота на БСП, а проф. Георги Михайлов (бивш шеф на Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания) ще води червената листа в Благоевград за втори мандат като депутат. 

Булевард България припомня, че на 17 февруари д-р Симидчиев участва във Facebook предаване, организирано от “Да, България” под надслова “Експертите говорят”, което провокира спекулации, че може да е бил привлечен към щаба на “Демократична България”. Официално потвърждение или опровержение по този въпрос все още няма. 

Още едно популярно покрай коронавируса лице влиза в кандидат-депутатските листи (аудио)

Александър Симидчиев беше част от Медицинския експертен съвет, свикан в първите седмици на епидемията от Covid-19 като неформална помощна структура към правителството. Той е началник на функционалното отделение на МВР Болница в София и беше един от основните медийни говорители по отношение на мерките за безопасност и за овладяване на разпространението на епидемията. 

Източник: БНР, Булевард България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции