<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37664" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Падналият край Ихтиман самолет е излетял нормално, но е попаднал в свредел (снимки)

26 Май 2019
0 1446

Падналият край Ихтиман самолет е излетял нормално, но е попаднал в свредел. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Национална следствена служба Юлиана Петкова, цитирана от "Фокус".

 

 

""

 

 

МАЛЪК САМОЛЕТ ПАДНА КРАЙ ИХТИМАН, ДВАМА СА ЗАГИНАЛИ

 

 

""

 

Катастрофата отне живота на двама. Сигналът за паднал малък самолет на запад от Ихтиман в посока Черньово бе подаден малко след 11.30 ч. Самолетът е излетял от летателна площадка Черньово (до Ихтиман) за Драганово.

 

 

""

 

След като набира височина самолетът е попаднал в свредел, пада и се самозапалва. 13 минути след подаване на сигнала по системата на 112 на място са пристигнали две линейки.

 

 

ПАДНАЛИЯТ САМОЛЕТ КРАЙ ИХТИМАН Е В ИТАЛИАНСКИЯ РЕГИСТЪР (СНИМКИ)

 

 

Зам.-директорът на Националната следствена служба Юлиана Петкова поясни, че полетът е бил планиран и самолетът е излетял нормално, но след това той е изпаднал в свредел. В момента, в който пилотът е овладял машината, е последвал удар на терена.

 

 

""

 

Наталия Николова, прокурор от Окръжна прокуратура – София, увери, че ще бъдат назначени експертизи, които да установят причините за инцидента. Ще бъде проверено техническото състояние на самолета, както всички обстоятелства около катастрофата.

 

Източник: Фокус

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции