<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35786" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Парламентарната група на "Воля" също напуска Народното събрание

14 Март 2019
0 299

След БСП, и парламентарната група на "Воля" напуска Народното събрание, съобщи лидерът на партията и заместник-председател на парламента Веселин Марешки.

 

 

Той не посочи причини за това решение.

 

 

"Днес на съвещание на парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента. Причините към момента не мога да ви ги споделя, тъй като продължават разговорите. Те са лесни, повярвайте", каза Марешки пред журналисти.

 

 

Сега кворумът в парламента ще зависи от ДПС. В последните дни ГЕРБ бяха многократно обвинявани, че управляват съвместно с партията на Ахмед Доган. Поводът беше решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство от над 8 млн. лв. В сряда беше взето решение все пак те да не бъдат опростени, а разсрочени, макар че парламентът вече гласува опрощаването на дълга.

 

 

Марешки каза, че ролята на партията му била да осветява манипулациите и да сваля маските на политиците. Нека това решение да го приемете, като част от тази последователна политика, добави Марешки и обеща повече разяснения след обед или в близките дни.

 

Управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" има 122 гласа от необходими 121 за провеждане на заседание на Народното събрание.

 

От началото на годината управляващите не могат да съберат сами кворум и през последните месеци работата на парламента беше в ръцете на опозицията. След решението на депутатите от БСП да напуснат парламента, управляващите обявиха, че сами ще си осигуряват кворум, но това така и не стана – ежедневно ГЕРБ и ОП разчитат на регистрацията на двамата независими депутати и на "Воля".

 

До момента от ДПС не се регистрираха в началото на заседанията. От тук нататък заседания няма да могат да се провеждат без участието на депутати от Движението.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции