<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28963" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Парламентът отказа да изслуша Бойко Борисов за ЧЕЗ

28 Февруари 2018
0 236

Парламентът отхвърли предложението на БСП премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сделката за ЧЕЗ. Предложението беше подкрепено от 82 народни представители, 98 бяха ”против“, а 10 се въздържаха. От левицата настояха Бойко Борисов да отговори на въпросите ”кой ще гони до дупка“ и ”кой клати правителството”.

 

Поемала ли е българската държава ангажименти по сделката с ЧЕЗ и по какъв начин са защитени интересите на българските граждани, попита Драгомир Стойнев от БСП. ”Искаме да разберем кои са гадовете”, заяви той, Данаил Кирилов от ГЕРБ отговори, че премиерът вчера е депозирал в деловодството на парламента данни, които е получил от премиера на Чехия по казуса с ЧЕЗ.

 

 

Утре ще има заседание на две компетентни парламентарни комисии по случая и там депутатите могат да зададат въпросите си към представителите на съответните органи, допълни Кирилов. По отношение на опитите за клатене на правителството погледнете около себе си, запитайте себе си и вашата парламентарна група и отговорите са налице, коментира още той. Жельо Бойчев от БСП се обърна към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и заяви, че е очаквал лично тя да подкрепи искането на левицата за изслушване на премиера.

 

Според Бойчев Караянчева за пореден път се е подчинила на мнозинството. "Не ви отива, г-жо Караянчева", заяви депутатът. Какво трябва да се случи в държавата, за да дойде премиерът и да отговори на въпроси в Народното събрание, попита Бойчев. Дали гласувам "за" или "против" е въпрос на мой личен избор, отговори председателят на парламента.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции