<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37194" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Педиатрията може да спре плановия прием на деца в знак на протест

10 Май 2019
0 381

Лекарите от единствената специализирана педиатрична болница у нас заплашиха с колективни оставки и спиране на плановия прием на деца в знак на протест, ако до 10 дни не бъдат решени проблемите на лечебното заведение, съобщава Сега

 

 

""

 

 

Ако исканията на медиците не бъдат чути, след десет дни лечебното заведение ще спре плановия прием и ще приема само деца в животозастрашаващо състояние, обявиха педиатрите на днешния си пореден протест.

 

 

Лекарите настояват за по-високи възнаграждения, отпадане на лимитите на здравната каса и специален статут за болницата – тя да престане да бъде търговско дружество и да може да получава допълнително финансиране от държавата.

 

 

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ПРОТЕСТ: УМИРАМЕ ОТ РАБОТА!

 

 

На среща между представители на лекарския съюз, здравните власти и премиера Бойко Борисов се реши да бъдат увеличени цените на педиатричните пътеки с 50 млн. лв. от резерва на НЗОК. Специален статут от Министерство на здравеопазването обещаха чак след 2 години, когато се очасва да има нова комплексна детска болница.

 

 

Преди дни шефът на надзорния съвет на НЗОК Жени Начева обясни, че лимити за педиатрията няма, но от болницата не са разбрали. Това предизвика недоволството на медиците, които обявиха, че държат на "публично опровержение и извинение от страна на г-жа Начева, тъй като казаното от нея е чиста и неподправена лъжа или върховна проява на некомпетентност".

 

 

 

Източник: Сега

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции