<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40501" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Петима американци са умрели след употреба на електронни цигари

07 Септември 2019
0 1604

Най-малко петима души в САЩ са умрели вследствие на употреба на електронни цигари, събщиха Американските санитарни власти, цитирани от NBCNews.

 

 

ЕЛЕКТРОННИТЕ ЦИГАРИ ВОДЯТ ДО ТЕЖКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, КАТЕГОРИЧНИ СА УЧЕНИТЕ

 

 

Засегнатите от тежки респираторни проблеми в страната вече са 450, като броят им се е удвоил. Не се съобщава за кои вещества в течностите на електронните цигари се подозира, че са предизвикали наблюдаваните респираторни проблеми.

 

 

""

 

 

Общото между засегнатите е, че в редица случаи става въпрос за вдишване на активната съставка ТНС на канабиса. Това се отнася поне за единия от двата смъртни случая, за които вчера съобщиха санитарните власти в Калифорния и Минесота. Пациентът от Минесота бе над 65-годишна възраст и умря през август след продължителна хоспитализация, уточниха местните санитарни власти.

 

 

 

""

 

Според експерти, пациентът бил засегнат от хронични респираторни проблеми и бил настанен в болница заради тежки белодробни увреждания. Санитарните власти в окръг Лос Анджелис в Калифорния също оповестиха за смъртен случай, свързан с пушене на електронни цигари. Става въпрос за пациент над 55-годишна възраст, който бил засегнат от хронични здравословни проблеми, но вейпингът е смятан за най-вероятната причина за смъртта му.

 

 

Източник: NBCNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции