<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97238" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тежки случаи ...

Петкратно ваксиниран мъж с три различни ваксини срещу Covid-19 стана обект на разследване

21 Август 2021
0 6385

Жител на Рио де Жанейро е успял да се ваксинира пет пъти с три различни ваксини срещу Covid-19 в рамките на 10 седмици след проблеми в компютърната система на страната, предава Dir.bg, цитирайки “Франс прес”. По случая е предприето разследване.

Между 12 май и 21 юли мъжът е получил две дози от ваксината на Pfizer, две дози от ваксината CoronaVac и една доза от ваксината на Astra Zeneca. Дозите той е получил в три ваксинационни центъра в Рио. На мъжа дори са били инжектирани две дози от ваксините в рамките на 13 дни интервал. Случаят предизвикал интереса на здравните власти, когато мъжът се опитал да получи шеста ваксинационна доза на 16 август.

Петкратно ваксиниран мъж с три различни ваксини срещу Covid-19 стана обект на разследване

Разследването е показало, че “ваксинационният маниак” успял да се възползва от проблеми с компютърните системи в трите ваксинационни центъра, които посетил. Заради това, че системите не работели, не излязло в базата данни, че той бил вече ваксиниран.

Защо Бразилия отказа да разреши руската ваксина Спутник V?

За да получат ваксини срещу коронавируса, бразилците трябва да са в определена възрастова група. Всяка възрастова група се ваксинира според по определен график. Хората трябва да показват документ за самоличност и документ за получена първа доза, преди да получат втората доза. Ваксинационните центрове освен това не предлагат възможност за избор между различни ваксини.

Петкратно ваксиниран мъж с три различни ваксини срещу Covid-19 стана обект на разследване
Снимка: AP

В Рио ваксинационната кампания на няколко пъти дори бе прекратена заради недостиг на ваксини. Но бе съобщено за стотици случаи на измами за хора, отишли във ваксинационни центрове в други бразилски щати, за да получат ваксината, която искат или дори трета ваксинационна доза.

Бразилия е втората най-тежко засегната страна в света по брой смъртни случаи, причинени от Covid-19, след САЩ.

Източник: Dir.bg,

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции