<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж пали спок...

Пилот от Формула 2 загина в жестока катастрофа пред очите на Хамилтън, вижте неговата реакция

02 Септември 2019
0 9740

22-годишният състезател от Формула 2 Антоан Юбер загина при жесток сблъсък с неговият колега Хуан Мануел Кореа в началото на съботното състезание от Формула 2 на писата "Спа" в Белгия, пише The Independent.

 

 

Французинът се удари в една от предпазните стени покрай трасето, а сблъсъкът го върна обратно на асфалта и право на пътя на движещия се с висока скорост болид, управляван от Хуан Мануел Кореа. Американецът се е движел с около 273,6 км/ч.

 

 

""

 

Веднаха след инцидента Юбер бе откаран с хеликоптер в болница, но по-късно той е починал от раните си.  Целият свят на автомобилните спортове незабавно поднесе съболезнования на семейството и приятелите на Юбер.

 

 

""

 

 

Другият участник в инцидента – Кореа в момента се намира в болницата в Лиеж и се намира в стабилно състояние. Това е единствената информация, която се знае за здравето на американеца.

 

 

Състезанието беше прекъснато след състезанието и няколко минути по-късно изцяло прекратено, когато стана ясно какви биха могли да бъдат последиците. Юбер пилотираше за отбора BWT Arden и беше 8-и в шампионата, като вече беше спечелил две победи през сезона.

 

 

""

 

Тежкият инцидент се случи, докато легендата на Фармула 1 Луис Хамилтон дава интервю за медиите. Така камерите успяха да заснемат неговата първа реакция, виждайки сблъсъка на екраните. 

 

 

По-късно той публикува и трогателен пост в социалните мрежи. „Ако и един човек от вас, които гледате и се наслаждавате на този спорт, дори за секунда помисли, че работата ни е безопасна, то ще допусне огромна грешка”, написа Хамилтън. 

 

""

 

„Всички тези състезатели рискуват живота си, когато излизат на пистата и хората трябва да оценяват това, защото то не се уважава достатъчно. Нито от фенове, нито от хора, които всъщност работят в спорта. За мен Антоан е герой, тъй като пое риск, за да преследва мечтите си. Невероятно тъжен съм след станалото. Нега го помним. Почивай в мир, братко!", написа още състезателят. 

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции