<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38649" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Убиха щъркел ...

Повече от 250 хиляди млади българи нито учат, нито работят (видео)

28 Юни 2019
0 4553

Около 21% от младите българи на възраст 20-34 години нито учат, нито работят, показват данни на Евростат за трудовата активност на тази възрастова категория в ЕС през 2018 г., цитирани от Mediapool.

 

 

Средно в Европа около 16.5 процента от младите хора /20-34 г./ не работят и не учат. Това са приблизително 15 милиона жители на Евросъюза.

 

 

АБИТУРИЕНТИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО УЧАТ 5 ГОДИНИ

 

Според данни на НСИ младите българи на възраст 20-34 г. са около 1, 2 милиона, което означава, че приблизително 250 хиляди наши сънародници /или почти всеки пети млад българин/ са били демотивирани както да се образоват, така и да работят през миналата година.

 

 

СЛЪНЦЕТО Е ПЛАНЕТА, ЗАКОНИТЕ СЕ ПРИЕМАТ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ И ОЩЕ БИСЕРИ ОТ ЛОРА КАРАДЖОВА

 

Най-демотивирани са младите българи с ниско образование – 60 на сто от тях или близо две трети нито са учили, нито са работили. 

 

 

""

 

Освен това мнозинството от тези неработещи млади българи или около 70 процента са нямали личен месечен доход. Около 13 процента са имали някакви доходи най-вече като са вземали пари от сивата икономика, а други – чрез ренти или доходи от чужбина.

 

 

ГОЛЕМИЯТ КАПАЦИТЕТ НА НОРА НЕДКОВА ИЗГРЯ С НОВИ ДУМИ И СМЕШНИ РАЗСЪЖДЕНИЯ

 

Броят на неработещите българки в тази възрастова категория е значително по-висок от броя на мъжете, като съотношението е почти 2:1, тоест на две неработещи млади българки се е падал 1 неработещ българин на възраст 20-34 г.

 

 

""

 

15 милиона са младите неработещи европейци
 

 

Около 1 от 6 млади европейци или 16,5 процента от младите хора в ЕС на възраст 20-34 г. не са били нито на работа, нито в сферата на образованието и обучението в Евросъюза през м. г., което съответства на приблизително 15 милиона млади хора, показват още данните на Евростат.

 

Най-висок е бил делът на младите хора които нито учат, нито работят в Италия – близо 30 процента или всеки трети млад италианец на тази възраст. На втора позиция по демотивираност са  младите хора в Гърция – 27 процента от тях не са се занимавали с нищо.

 

 

На трета позиция е България – 21 процента демотивирани млади хора. На четвърта позиция са били младежите в Румъния и Словакия – по 20 на сто. На пета – младежите в Хърватия – 19 на сто.

 

На другия полюс най-ниски стойности за лицата на възраст 20-34 години, които са били демотивирани да работят, са били регистрирани в Швеция – 8 на сто, Холандия – 8,5 на сто, Люксембург и Малта – по 10 на сто, Австрия и Дания – по 11 на сто.

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции