<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37865" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Погребението на алпиниста Иван Томов ще бъде на 9 юни в Русе

03 Юни 2019
0 329

Бащата на загиналия в Хималаите алпинист Иван Томов – Юрий Томов, сподели, че погребението на сина му ще е състои в Русе на 9 юни, съобщава Dir.bg.

 

Съгражданите и приятелите на Иван ще могат да си вземат последно сбогом с него в 12 часа в катедралния храм "Света Троица". Погребението ще бъде от 13 часа, в гробищния парк "Чародейка".

 

ЕТО КАКВО РАЗКАЗА РУСКИНЯТА АНАСТАСИЯ РУНОВА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ МИГОВЕ НА ИВАН ТОМОВ

 

Тялото на алпиниста пристига в Русе днес, но погребението е отложено за няколко дни по-късно, за да могат негови приятели от Великобритания и Русия, да организират пътуването си до България, обясни Юрий Томов.

 

 

""

 

 

Родителите на Иван – Юрий и Валентина, и сестра му Лиза, изказват огромната си благодарност към хората, които са били съпричастни към болката им. "Искам да изкажа благодарност и към журналистите, които бяха не по-малко съпричастни в този труден за нас момент", каза Томов.

 

ПОСЛЕДНИЯТ ПОСТ НА ЗАГИНАЛИЯ ИВАН ТОМОВ: "ПОЧИВАЙ В МИР, БОЯНЕ" (ВИДЕО)

 

35-годишният русенски алпинист загина на 17 май, на слизане от покорения от него връх Лхотце. За да се свали тялото на Иван от височина 7850 м, където почина от мозъчен оток, родителите му организираха кампания за набиране на 70 000 долара, необходими за трудната и рискована акция.

 

РОДИТЕЛИТЕ НА АЛПИНИСТА ИВАН ТОМОВ НАБИРАТ СРЕДСТВА ЗА ВРЪЩАНЕ НА ТЯЛОТО МУ В БЪЛГАРИЯ

 

 

Източник: Dir.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции