<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46313" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Подгонени от огромни пожари, животните в Австралия търсят спасение при хората

05 Януари 2020
0 53335

Горските пожари в Австралия доведоха до смъртта на хиляди животни и опустошиха хиляди декари гори. Заради мащабите на бедствието и невъзможността да бъде овладяно, оцелелите животни са принудени да търсят спасение при хората. Някои от тях успяват да се доберат до вода прекалено късно, когато са фатално обгорели. Други имат по-голям късмет. 

 

""

 

Социалните мрежи преливат от истории на хора, опитващи се да помогнат на животни. За два такива случая разказва Ladbible. В единия ловец спасява няколко коали, след като почти безразсъдно решава да навлезе в зона на пожар край Виктория. В крайна сметка мъжът се измъква невредим и успява да спаси няколко животинки. 

 

""

 

Бебе-кенгуру само стига до спасението, става ясно от снимки, направени в близост до Нови Южен Уелс. Животното е спасено от младо момче, което започва да го полива с лейка. Кенгурото е пострадало от пожара, но според специалисти състоянието му не е критично.

 

""

 

Щетите от пожарите, бушуващи от септември, са огромни, смятат еколози. Според някои оценки са загинали над 480 млн. бозайници, птици и влечуги. Сред най-сериозно засегнатите са коалите.

 

Източник: Ladbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции