<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Поискаха импийчмънт на Радев минути след като се закле като президент

19 Януари 2017
0 30603

Днес Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва като петата демократично избрана президентска двойка на България. Тържествената церемония се състоя в пленарната зала на Народното събрание. Присъстваха Негово Светейшество патриарх Неофит и членовете на кабинета в оставка. 

 

 

"Моето кредо е: "Малко думи, резултатни действия". Имате една седмица", обърна се Радев към депутатите. „Няма да надвишавам правомощията си, но няма да допусна те да бъдат орязани и обезсилвани", категоричен бе той.

 

„Мнозина казват, че времената са трудни. Но нещата изглеждат подредени само в историята. Политиката се случва винаги в сегашно тревожно време”, заяви той и изрази признателност към постигнатото от своите предшественици – Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев.

 

Новоизбраният президент очерта като приоритетни задачи реформата в съдебната система, здравеопазването и образованието, държавната сигурност, както и развитието на науката и културата.  

 

Междувременно Гроздан Караджов от Реформаторския блок се изправи в залата и заяви, че Радев трябвало да си прочете речта поне веднъж, защото е сричал, а това е неуважение. Последва смях, а президентът направи кратка пауза и добави: "Имате още една седмица", имайки предвид оставащото време за работа на 43-тото Народно събрание.

 

РАДЕВИ ВЪЛНЕНИЯ, БАЩИНИ ЗАРЪКИ И КАКВО ОЩЕ СТАНА НА БАЛОТАЖА

 

Последваха аплодисменти от левите народни представители, а група депутати, сред които и председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ), Петър Славов и Гроздан Караджов (РБ,) Валери Симеонов (ПФ) и др., напуснаха залата. В кулоарите те коментираха, че думите на Радев са неуважение и обида. Това стана причина те да обявят, че трябва да се иска импийчмънт на Румен Радев.

 

Караджов определи речта на Румен Радев като безсъдържателна и без акценти, които могат да бъдат изведени."Същата реч, ако замените в нея думите ЕС и НАТО със Съветски съюз и Варшавски договор, щеше да е актуална и преди 20 години", коментира той.

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции