<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41110" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мост се срути...

Полицай стреля по протестиращ в Хонг Конг (ВИДЕО)

01 Октомври 2019
0 2525

Полицай стреля от упор в гърдите на протестиращ в Хонг Конг. Случката е заснета на видео, което за часове обиколи света.

 

Според Гардиън простреляният е 18-годишен ученик. На записа се вижда как той замахва към полицая секунди преди униформеният да стреля. Сблъсъкът между полиция и протестиращи пред затворен магазин или заведение. Според първоначалната информация раненият младеж е бил закаран в болница. Полицията в Хонг Конг твърди, че полицаят е имал основания да стреля, тъй като той и колегите му са били нападнати.

 

Полицаи бият протестиращ в Хонг Конг

 

"Използването на сила е било законно и разумно", заяви полицейският комисар Стивън Лу Уай-Чунг. Според него пострадалият младеж е бил арестуван и преди за нападение срещу полицаи.

 

Досега силите на реда в Хонг Конг никога не са стреляли по протестиращи. Преудпредителни изстрели са произвеждани многократно, но само с цел сплашване.

 

Протестите срещу властите в Хонг Конг станаха още по-яростни след като хората на улицата разбраха, че някой е бил прострелян, отбелязва Гардиън. Те съвпадат с отбелязването на 70-тата годишнина от създаването на Китайската народна република. В опит да си гарантира спокойствие властта въведе драконовски мерки за сигурност и множество ограничения.

 

Китай празнува юбилей: забранява дронове, алкохол и недоволни

 

"Искаме да покажем на всички, че това не е щастлива годишнина. Китайската комунистическа партия е убила и наранила милиони хора. Излизаме на улицата днес, защото ако не го направим, може да нямаме друг шанс", заяви един от протестиращите.

 

Източник: Гардиън

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции