<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията блокира район край Ловеч заради избягалия затворник

23 Юни 2018
0 1311

Акция по издирването на затворника, избягал преди два дни от мандра край Ловеч, тече с пълна сила. В събота сутрин в операцията се включиха и служители на Специализирания отряд за борба с тероризма, съобщи Нова телевизия.

 

Под полицейска блокада е целият район между ловешките села Александрово, Дренов и Деветаки. Главният секретар на МВР Младен Маринов също е бил на място в късните часове в петък, за да даде инструкции за издирването.

 

Властите вярват, че рецидивистът Борис Иванов ще бъде намерен до края на деня. Той избяга, докато беше на работа в млекопреработвателен цех. Излежава 13-годишна присъда за блудства и кражби.

 

МИНИСТРИ СЪС СМЕХТВОРНИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ ЗА БЯГСТВОТО НА ЗАТВОРНИКА

 

Полицията продължава издирването на избягалия затворник Борис Иванов. Вчера той изчезна от обект, на който работел и оттогава органите на реда го търсят. Оказва се, че това не е първото бягство на престъпника. Три дни след първото си бягство от затвора през 2010 г. рецидивистът Борис Иванов изнасилил и ограбил 89-годишна жена. Той е заловен седмици по-късно и впоследствие осъден на 12 години затвор при строг режим.

 

Въпреки че е осъждан общо 14 пъти, включително за предишни изнасилвания, преди месец Иванов е преместен в общежитие от отворен тип и му е позволено да работи без охрана извън рамките на затвора. Така вчера сутринта той си тръгнал от работа и до момента е в неизвестност.

 

Според правосъдния министър Цецка Цачева обаче Иванов имал примерно поведение в затвора и дори получавал поощрения и награди.

 

Източник: Dnes.dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции