<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56207" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията в Луизиана предупреди, че дори пипане на наркотика “сива смърт” може да убие човек

06 Февруари 2020
0 1167

По време на арест миналата седмица полицаите от шерифството на Пари Мария открили вещество, което е 10 000 пъти по-силно от морфина.

 

„Дори незначително количество от този наркотик може да убие“, каза говорител на шерифството в изявление.

 

 

Полицията в Луизиана предупреди, че дори пипане на наркотика &#8220;сива смърт&#8221; може да убие човек

 

 

Властите споделиха снимки на наркотика, който са конфискували от заподозрените, които през това време са преминавали през енорията Пари Мария в Лоузиана.

 

„Съветваме обществеността никога да не взема или дори да пипа този наркотик, а ако някога се сблъскат с него, да се обаждат и да информират органите на реда“, се казва още в изявлението.

 

Разследващите, които през 2017 г. нарекоха наркотика “Сива смърт”, разследвали свръхдози свързани с него в няколко други щата – Алабама, Джорджия и Охайо.

 

 

Полицията в Луизиана предупреди, че дори пипане на наркотика &#8220;сива смърт&#8221; може да убие човек

 

Веществото е комбинация от няколко опиоида, които се считат за главни виновници за хиляди фатални предози на национално ниво, включително хероин, фентанил, карфентанил и синтетичен опиоид, наречен U-47700.

 

„Сивата смърт е една от най-страшните комбинации, които някога съм виждал в близо 20-годишния си опит в анализ на наркотични вещества“, каза Дийн Килкрийз, ръководителка на химичния отдел в бюрото за разследвания на Джорджия.

 

Съставките на наркотика и техните концентрации са непознати за потребителите, което го прави особено смъртоносен, твърди Килкреаз.

 

“Тъй като тези изключително силни вещества могат да се абсорбират през кожата, самото докосването на праха излага потребителите на огромен риск”, каза тя.

 

Миналата година Американската администрация за борба с наркотиците постави U-47700 в категорията на най-опасните вещества, които регулира и заяви, че с него са свързанаи десетки смъртни случаи, най-вече в Ню Йорк и Северна Каролина.

 

 

Полицията в Луизиана предупреди, че дори пипане на наркотика &#8220;сива смърт&#8221; може да убие човек

 

 

“Сивата смърт” може да бъде закупена за едва 10 долара, а производителите ѝ най-вероятно я правят с наличните съставки, които имат по това време.

 

“Смесването представлява смъртоносен риск за потребителите и също така създава трудности на детективите, които се опитват да разберат с какво си имат работа”, заяви главният прокурор на Охайо – Майк Деуин.

 

“Обикновено бихме могли да попитаме нашите химици какво тестват и те ще отговорят хероин или например фентанил. В случая с този наркотик обаче по-честият отговор, е че не знаят”, добави той.

 

 

Източник: Daily Mail

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции