<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39466" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хиляди проте...

Полицията в Москва арестува повече от 1000 протестиращи в навечерието на изборите (видео)

28 Юли 2019
0 2457

Руските власти задържаха повече от 1000 протестиращи в Москва в събота, пише Гардиън. Полицията също така нахлу в домовете на многобройни опозиционни фигури и призова главния редактор на водещата независима телевизия в страната за разпит.

 

ТОВА ЩЕ БЪДЕ ФАТАЛНО ЗА РУСИЯ

 

Опозиционните политици инициираха съботния протест в отговор на решението да не се позволи на няколко независими кандидати да участват в изборите през септември в общинския парламент на Москва. Миналия уикенд руската столица стана поле на най-голямата антиправителствена демонстрация от години.

 

ПАК АРЕСТУВАХА АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ СЛЕД ПРИЗИВ ЗА ПРОТЕСТ (ВИДЕО)

 

Още преди дни Алексей Навални, най-високопоставеният опозиционен политик, бе арестуван пред къщата си, когато излезе да тича и да купи жена си цветя за рождения й ден. Заради подкрепата си за протестите, той бе осъден на 30 дни затвор.

 

За да спре хората да се събират пред кабинетите на кмета на Москва, полицията огради цели участъци от Тверска, една от главните пътни артерии на града. Големи групи от протестиращи се опитаха да намерят път към кметството, пресичайки дворове и странични улици. Полицията определи броя на протестиращите на 3500, но реалната цифра вероятно е много по-висока.

 

В Русия решенията за това кои кандидати могат да участват в изборите често се вземат в коридорите на президентската администрация, а не в избирателните органи.

 

Президентът Владимир Путин все още не е коментирал протестите.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции