<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39652" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията в Москва задържа близо 200 човека при нов опозиционен протест (снимки)

03 Август 2019
0 1162

Полицията в Москва е задържала 194 души в центъра на града при пореден неразрешен опозиционен протест днес, съобщи независимата мониторингова организация "ОВД-инфо", цитирана от Ройтерс. Информацията предаде Dir.bg.

 

Протестът е бил срещу изключването на независими и опозиционни кандидати от изборите за общински съвет на Москва.

 

Към 14:30 ч московско време полицията и Росгвардия (руската национална гвардия) са задържали 30 души в центъра на Москва за участие в неразрешен протест, в който общо са се включили около 350 души, съобщи пресслужбата на московското Главно управление на руското министерство на вътрешните работи, цитирана от ТАСС.

 

ПОЛИЦИЯТА В МОСКВА АРЕСТУВА ПОВЕЧЕ ОТ 1000 ПРОТЕСТИРАЩИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ИЗБОРИТЕ (ВИДЕО)

 

Полицията в Москва е задържала и водещата опозиционна фигура Любов Собол, докато отивала към митинга, предаде Асошиейтед прес.

 

 

""

 

 

Собол, която е сред недопуснатите до участие в изборите кандидати, е била задържана днес в центъра на Москва и отведена с полицейски микробус.

 

На Пушкиновия площад, сборния пункт, от който трябваше да тръгне протестното шествие, полицията влезе в сблъсък с разпокъсаното множество, стоящо под преваляващия дъжд, и задържа десетки. На друг площад по планирания маршрут на протеста, полицейски части за борба с безредици с шлемове, подредени в гъст строй, разпръскваха хората.

 

 

""

 

 

Опитът за митинг е организиран седмица, след като полицията задържа около 1400 протестиращи и би някои от тях с палки, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Въпреки многократните предупреждения, че полицията ще предприеме активни мерки срещу евентуален протест днес, активистите си бяха поставили за цел да организират шествие, което да измине около 4 км по така наречения "Булеварден пръстен" ("Бульварное кольцо"), който обгражда центъра на Москва и е популярно място за разходки в града.

 

КАКВО Е ДА СИ ТИЙНЕЙДЖЪР В ПУТИНОВА РУСИЯ? (ВИДЕО)

 

Междувременно руският Следствен комитет съобщи днес, че е започнал наказателно разследване по подозрения за пране на пари на стойност 1 млрд. рубли (около 27 милиона лева) от фондация за борба с корупцията, основана от опозиционния лидер Алексей Навални, предаде Ройтерс.

 

Властите съобщиха за разследването на фона на опозиционния протест в Москва, организиран от самия Навални.

 

Опозиционерът е в затвора, след като беше осъден на 30 дни затвор миналата седмица заради призив за участие в неразрешен протест.

 

 

Източник: Dir.bg

  

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции