<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27268" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полицията задържа Спас – Александър, измамил десетки хора

13 Октомври 2017
0 931

Заадържан е Спас Василев, за когото се предполага, че стои зад профила "Александър Николов", измамил десетки хора в социалната мрежа "Фейсбук" със самолетни билети, техника и други дребни услуги. Това потвърди главният секретар на МВР Младен Маринов. В момента Василев е разпитван от полицаите.

 

 

Той е задържан за 24 часа. От полицията ще предадат документите на прокуратурата и се надяват тя да наложи прокурорско задържане от 72 часа и да иска постоянния му арест от съда, уточни Маринов, цитиран от dnevnik.bg.

 

До предположението, че Спас Василев стои зад "Александър Николов" са стигнали измамени от него хора в опитите си да установят истинската му самоличност.

 

Срещу Спас Василев е имало разследване през 2011 г. в районната прокуратура в Благоевград. То е било отново за измама със самолетни билети, каза вчера Борислав Ковачки, говорител на районното обвинение в града.

 

Досъдебното производство е било спряно като такова, водено срещу неизвестен извършител, научи "Дневник" от свои източници. В процеса Василев е давал обяснения пред полицията, в които е признал извършеното. Защо тогава прокурорът е спрял разследването може би ще установи проверка, ако такава бъде назначена и извършена от Върховната касационна прокуратура.

 

Делото е водено само срещу един човек, т.е. по него не е имало данни за престъпна група. Измамите са вършени чрез лични контакти. Разследващите са имали информация, че пострадали са били четирима бивши съученици на Василев и негова учителка, както и шестима души от София, но те не са разпитвани.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции