<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70799" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Граждани вне...

Полиция и жандармерия нахлу в палатковите лагери, разчистени са всички блокирани кръстовища (видео)

07 Август 2020
0 23959

Рано тази сутрин полиция и жандармерия влезе в протестните палаткови лагери в София, съобщава bTV.

От МВР потвърдиха, че се провежда “специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред”. Движението на Ларгото, “Орлов мост” и Ректората е възстановено. Линиите на градския транспорт се движат вече по обичайните си маршрути и разписание. Преминаването през възловите кръстовища е свободно.

Полиция и жандармерия нахлу в палатковите лагери, разчистени са всички блокирани кръстовища (видео)
Снимка: бТВ

Операцията е започнала около 4-4:30 ч. през нощта. Неофициалното обяснение на униформените е било, че палатките нарушават Закона за движение по пътищата.

Източник: Facebook/Мирослав Спасов

На “Орлов мост” полицаи са натоварили на камион дюшеци, тенти и палатки. На няколко места в центъра на София се е стигнало до напрежение, има задържани.

По неофициална информация един от тях е Арман Бабикян, който е сред организаторите на демонстрациите. Според бившия омбудсман Мая Манолова в ареста е и гражданският активист Манол Глишев. Можете да видите кадри от събитията, пуснати на фейсбук-профила на Мая Манолова.

Акция има и в Пловдив. Разчистени са палатките и в града под тепетата. Блокадата по пътя от Стара Загора към АМ “Тракия” също падна тази нощ.

Палатките пред общината във Варна бяха премахнати в ранните часове на днешния ден. Според протестиращите има двама задържани. “Дойдоха една ударна група от около 50 полицаи. Казаха че ако не се съобразим с полицейското разпореждане ще ни бъдат наложени глоби от 2000 до 7000 лв. и ще бъдем задържани за 24 часа”, разказа един от демонстрантите от морската ни столица.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Йордан Стоянов

    07 Август 2020

    ЗАРАДИ 200 НЕДОВОЛНИ ПИЯНДЕТА ДА СЕ СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЯНО ОТ 2 000 000 ЧОВЕКА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!! Диапазонът на заплатите на работещите в България обикновено е от 724 BGN (минимална заплата) до 2.754 BGN (най-високата средна стойност, действителната максимална заплата е по-висока) АЗ ПОДКРЕПЯМ ГЕРБ И НЕГОВАТА ПОЛИТИКА !!!

Реакции