<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31252" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Полиция търси изверг, който избива котки във Велико Търново

21 Юли 2018
0 12443

Полицейска акция тече от вчера във Велико Търново, където неизвестен изверг убива котки по особено жесток начинм, събщи сайтът Times.bg.

 

Повече от час полицаи от РУ-Велико Търново,  съвместно със зоополиция, правиха оглед и претърсваха контейнерите за смет в кв. „Колю Фичето“ заради изпратени сигнали от граждани за насилствено умъртвени котки в парка на квартала. Разпитват се живущи от околните сгради и са привлечени поемни лица. Вече е открито едно от убитите животни в контейнер в района.

 

Причината за полицейската хайка е, че в три поредни дни неизвестен садист избива животни в парка. За последните два дни момичета от квартала откриха три отровени котки, изтезавани в адски мъки.

 

Отровата била разпръсната до кучешките заграждения, които наскоро бяха ремонтирани и разширени.

 

Днес живущите в района се натъкнаха на нечувана извратеност и жестокост, откривайки едно обезглавено и изкормено коте в парка. Свидетели на ужасната гледка са станали деца, които намерили сивчото, който бил един от кварталните любимци.

 

Правозащитници са подали сигнал на тел 112. От три дни  паркът пустее – майките се страхуват да пуснат децата си свободно да играят заради отровата, която може да е разхвърляна навсякъде, споделят читатели на Таймс. бг.

 

Парк „Колю Фичето” от над 20 години е известен с прозвището „кучешкия парк”. Освен, че тук се разхождат домашни любимци, хората от района са толерантни към четириногите и се грижат да тях не само в домовете си, но и в градинките и по кварталните заведения.

 

По случая е образувано досъдебно производство.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции