<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78448" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Потрошиха прозорци на офис на ГЕРБ на снощния протест в София, петима са арестувани (видео и снимки)

22 Ноември 2020
0 849

Петима души са задържани от полицията след вандалски действия по време на снощния протест в София, предаде bTV по данни на МВР.

Протестиращите са блокирали сградата на стария парламент около 17 часа вчера. Част от тях са се опитали да стигнат до стълбите, за да поставят венец, но пътят им е бил препречен от полицейски кордон.

Демонстрацията е организирана от “Системата ни убива” и е била обявена като “Всенароден митинг-протест” под наслов “Заедно сме единни”.

До ескалацията на напрежението се е стигнало, когато част от протестиращите с маски на лицата са изсипали боклук пред офис на ГЕРБ на бул. “Дондуков”, а минути по-късно към прозорците са полетели и камъни.

След намеса на полицията петима души са задържани в столичното Пето РПУ, като трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство, а материалите предстои да бъдат докладвани на прокуратурата.

Потрошиха прозорци на офис на ГЕРБ на снощния протест в София, петима са арестувани (видео и снимки)

От протестиращите квалифицираха извършителите като провокатори и се оправдаха с това, че техните демонстранти излизат с лицата си и не носят маски. Маскираните са били изгонени от шествието, което е приключило мирно на обичайното място – Орлов мост.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Тодор Цеков

    22 Ноември 2020

    Мен ме спряха за свидетел на огледа, вътре имаше половин плоча от тротоара, няколко камъка средни по размер, имаше и капак на кофа от тези малките кръглите. Вътре имаше количества стъкла, не знам с какъв замах са хвърляни, но дори едно шкафче беше успяло да пострада.

Реакции