<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21309" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Разпространи...

Похитител отвлече самолет с 80 души (обновена)

29 Март 2016
0 7105

Пътнически самолет на авиокомпания EgyptAir е бил отвлечен тази сутрин от мъж с колан с експлозиви. Малко по-късно самолетът е кацнал на летището в Ларнака, Кипър. Похитителят е предал писмо на властите, в което пише, че иска политическо убежище в Кипър, за да заживее със съпругата си. 

 

Машината Еърбъс А320 е изпълнявала вътрешен полет от Александрия до Кайро. Данните за броя на пътниците и екипажа на самолета са противоречиви. По информация на 
Египетското гражданско въздухоплаване на борда е имало 81 души. "France 24" обаче посочва, че според най-новата информация пътниците са били около 55-има, а екипажът се е състоял от седем души.

 

Първоначално бе съобщено, че похитителят е египетският гражданин Ибрахим Самаха, който е професор по ветеринарна медицина в Александрия. Впоследствие се оказа, че един от пътниците е бил погрешно идентифициран като похитител на самолета. Пред ВВС Ибрахим Самаха заяви, че не той е похитителят. Той потвърдил, че е пътувал в отвлечения самолет. По-късно медиите информираха, че нападателят се казва Сеиф ел дин Мустафа.

 

След кацането в Ларнака властите започват преговори с похитителя, като е договорено освобождаването на всички пътници на борда с изключение на четирима чужденци и 7-членния екипаж. Засега не са отправени конкретни искания от нападателя, съобщава Vesti.bg.

 

ВИДЕО УЧИ ХОРАТА КАК ДА ПОСТЪПВАТ ПРИ МАСОВА СТРЕЛБА 

 

Летището в Ларнака е затворено, а всички полети до там са пренасочват към град Пафос. Силите за сигурност в Кипър са вдигнати под тревога. 

 

КОЛКО БЪРЗО РЕАГИРАТ СЛУЖБИТЕ ПРИ СИГНАЛ ЗА БОМБА? 

 

 

Вижте още:

 

САМОЛЕТ КАЦНА ПРИНУДИТЕЛНО СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯ

 

ПЪТНИК ЗАПИСА ПАДАНЕ НА САМОЛЕТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции