<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=87064" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огромна опаш...

Почина съпругът на кралица Елизабет принц Филип

09 Април 2021
0 9680

Съпругът на британската кралица Елизабет II и херцог на Единбург принц Филип е починал на 99-годишна възраст, предаде NOVA, цитирайки публикация в Twitter на Кралското семейство.

“С дълбока скръб Нейно Величество kралицата обяви кончината на обичния си съпруг”, се казва в съобщението на Бъкингамския дворец.

Принц Филип е издъхнал тази сутрин в замъка “Уиндзор”, където двамата с кралицата прекарват времето си в уединение заради коронавирусната пандемия. Той страдаше от сърдечен проблем и миналия месец бе изписан от болница след едномесечно лечение.

Филип Маунтбатън е син на принц Андрей Гръцки и Датски (син на гръцкия крал) и принцеса Алис Батенберг (праправнучка на кралица Виктория). Роден е на остров Корфу, но израства в Англия. Отрича се от правото да наследи гръцкия и датския трон през 1947 г. и сключва брак с тогавашната принцеса Елизабет.

Почина съпругът на кралица Елизабет принц Филип

Филип изиграва важна роля в трансформацията на кралския двор. Настоява коронацията през 1953 г. да бъде излъчвана на живо по и става първият член на кралското семейство, дал интервю по телевизията.

Херцогът на Единбург щеше да навърши 100 години през юни.

Източник: NOVA, Twitter

Снимки: PA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции