<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=56653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Появи се информация, че Васил Божков е освободен от ареста в Абу Даби

16 Февруари 2020
0 1180

Хазартният бос Васил Божков е бил освободен от ареста, по неофициални данни, предаде Нова Телевизия. От Министерство на външните работи съобщават, че не са уведомени от властите в ОАЕ за подобна стъпка.

 

 

ОСВОБОДИХА ОБВИНЯЕМ БИЗНЕС-ПАРТНЬОР НА БОЖКОВ СРЕЩУ 1.5 МИЛИОНА ЛЕВА ГАРАНЦИЯ

 

 

Според източниците на Божков му е изменена мярката за неотклонение, докато трае делото му за екстрадиция. Той е с отнет паспорт и забрана да напуска ОАЕ. На практика този акт няма значение за екстрадицията му, тъй като тепърва властите в ОАЕ трябва да решават за връщането на българина у нас. 

 

 

БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЕ Е ПОИСКАЛА ЕКСТРАДИЦИЯ НА ВАСИЛ БОЖКОВ ОТ ОАЕ

 

 

От МВнР заявиха, че посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите там дали изнесената информация е вярна.

 

 

„Българската държава не е уведомявана официално, че обвиняемият Божков е бил в арест. Дори за прокуратурата е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от  две седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспортът. Дали обвиняемият Божков е освободен от арест – няма нищо общо с молбата за екстрадиция. В понеделник преведените материали ще постъпят в Министерството на правосъдието, откъдето незабавно ще бъдат изпратени в ОАР”, каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

 

БОЖКОВ Е ТЪРСИЛ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ РУСНАЦИ ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО СИ ОТ АРЕСТА В ОАЕ

 

 

Срещу Божков са повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

 

 

Източник: Нова Телевизия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции