<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Правителството отпуска още 100 000 лева за параолимпийците

03 Октомври 2016
0 5585

Правителството ще отпусне допълнителни 100 000 лева за премии на спортистите ни с увреждания, участвали на параолимпийските игри в Рио де Жанейро, обяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на обновената зала "София", съобщава КлубZ.

 

 

Параолимпийците се разбунтуваха след завръщането си от Рио де Жанейро, тъй като премиите им са в пъти по-малки от тези на другите спортисти. За титлата си в тласкането на гюле в леката атлетика Ружди Ружди ще получи 50 000 лв., пет пъти по-малко, отколкото бяха определени за златен медал на олимпийците. Ружди внесе жалба в Комисията за защита от дискриминация. Неговите колеги го подкрепиха.

 

"За сряда подготвям едно постановление да дадем още 100 000 за параолимпийците, рече Бойко Борисов. – Гледах репортаж на един човек с хилка за тенис на маса, египтянин, захапал хилката, с крак си подхвърля топката… Сутринта говорих с Владислав Горанов и Красен Кралев. Мисля, че за да се стимулира волята на тези хора, може да си го позволим. Кралев ще се срещне с тях и ще му дам допълнително 100 хиляди."

 

На въпрос за нов национален стадион Борисов отговори, че такъв ще бъде построен тогава, когато националният отбор запише значим успех. Той обяви, че за ремонти на "Васил Левски" предишни правителства похарчили 40-50 милиона, а арената била "изкорубена".

 

Министър-председателят се похвали, че ще се вдигне нова зала по художествена гимнастика, а за ремонт на тази на стадион "Раковски" ще се отделят 600 000-700 000 лева. Според Борисов има смисъл да се инвестира само в успешни спортове и клубове.

 

"Помните какво ме правихте за "Лудогорец", че им дадохме пари за стадиона. Ами има резултати. Поне 20-30 стадиона сме направили и се правят в момента. Нека минат тия огромни плащания за вересиите на предишните. А смятайте с 2,5 млрд. какво щяхме да направим. Румънците щяха да ни гледат стадиона. Само че ние заради грешни решения – 2 милиарда и половина, 3 милиарда и 700 за КТБ разплатихме. Зала "Универсиада" си е приватизирана. Не знам с кой акъл са я приватизирали. Едно по едно нещата ги оправяме", обясни премиерът. 

 

"Тези, които говорят за статукво, нека да излязат и да ни кажат: Ето ние направихме този хубав национален стадион, а вие какво направихте?" И аз ще им кажа: "Ние направихме "Армеец", направихме нова зала във Варна, направихме Пловдив, направихме Русе, Стара Загора, Сливница, Ботевград…". Ще им говоря до сутринта. Да кажат едно нещо", каза още Бойко Борисов.

 

ИЗСПОРТЕН СВЯТ: ЛЮБОВ, РОМАНТИКА И… ОЩЕ НЕЩО

 

Той отказа да коментари предстоящия мач между ЦСКА и "Левски", както и да дава прогнози. Оказа се, че Борисов и новият селекционер на националния Петър Хубчев били състуденти от "Симеоново". Хубчев учел там докато бил наказан заради преминаването си в "Левски".

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции