<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80661" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха нова,...

Нова година във Велинград – само след отрицателен тест за Covid, предлагат хотелиери

26 Декември 2020
0 1103

Хотели във Велинград обмислят въвеждането на отрицателни тестове за Covid-19 като условие за настаняване на празнуващите в тях, предаде bTV, цитирайки зам.- председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Златко Златанов.

По думите му така ще гарантират спокойствието на своите гости и безопасноto празнуване на новогодишните празници.

Нова година във Велинград &#8211; само след отрицателен тест за Covid, предлагат хотелиери

Според заповедта на здравния министър проф. Костадин Ангелов до 31 януари могат да работят само ресторантите към хотели, но при 50% заетост и то до 22 ч.

По-рано този месец хотелиерите обявиха, че имат готовност да организират празненства за Нова година, спрямо всички противоепидемични изисквания.

Хотелиери отчитат скок на резервациите в зимните курорти преди празниците

Ако идеята бъде реализирана, клиентите, които предоставят отрицателен антигенен или PCR тест при пристигане от последните дни ще бъдат настанявани директно. За да не се оскъпява нощувката обаче безплатни тестовете ще се правят на всички пристигащи на място в медицински пунктове в хотелите.

“Гостите ще могат да изпият едно кафе в специална зала за изчакване, докато изминат 15-те минути до излизане на резултата им. На служителите, участниците в празничните програми, както и въобще на целият екип на хотелите също ще бъде направен подобен тест“, обясни Златанов.

Ресторантьори и хотелиери против мерките: Ново затваряне няма да ни излекува, но ще ни фалира (видео)

До момента в инициативата в българската спа столица са изявили желание да се включат и други хотели, като не е изключено идеята да бъде приета и реализирана и в други български градове.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции