<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37602" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Татуировката...

Предано куче чака със седмици пред вратата починалия си стопанин (видео и снимки)

23 Май 2019
0 4568

През последните две седмици, бездомно куче на име Бъбой седи пред офиса на факултет на колежа Мабалкат Сити в Пампанга, Филипините. Животното драска по вратата, надявайки се, че неговият човек ще излезе и ще го почеше зад ушите, пише сайтът The Dodo.

 

Гледката на пъстрото куче, чакащо с надежда отпред, разбива сърцата на учениците и персонала на колежа, защото те знаят, че "таткото" на Бъбой няма повече да излезе.  

 

Професор Кармелито Марсело, който се е грижил за Бъбой през последните четири години, е починал в събота  от удар, след няколко седмици престой в болница.

 

 

""

 

 

Според Кристина Демафеликс, колега на Марсело, кучето е следвало професора навсякъде. След като го е посрещал на входа на колежа сутринта, Бъбой е ходил след учителя по коридорите, от стая в стая. Заедно са похапвали обяда си в офиса на факултета и на края на деня кучето е изпращало Марсело. И така – всеки ден. 

 

 

""

 

 

Марсело е посещавал животинчето дори, когато не е имал часове, за да му занесе храна и да си поиграе с него. 

 

Демафеликс първа е забелязала, че Бъбой се върти около вратата на офиса на факултета, докато професорът е в болницата. Но когато е продължил да го чака дни наред, колегата на Марсело решила, че трябва да помогне на стресираното животно да намери утеха.

 

Демафеликс е занесла кучето на погребението на Марсело, за да си каже последно сбогом със своя обичан приятел. 

 

 

""

 

 

Бъбой е наблюдавал мълчаливо своя приятел, все едно му отдава почит.  Но когато е станало време да си тръгват, кучето отказало да напусне и легнало до ковчега.

 

 

""

 

Сега, когато професорът вече го няма, членовете на факултета заедно се грижат за Бъбой. "Сега всички в училище отглеждаме Бъбой," пише Демафеликс във Фейсбук, "а колежът се превърна в негов дом."

 

 

Източник: The Dodo

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции