<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Президентът на Филипините нарече Барак Обама “кучи син” (ВИДЕО)

06 Септември 2016
0 9989

Президентът на Филипините Родриго Дутерте, който е известен с цветистия си език и наскоро нарече посланикът на САЩ в страната си “гей”, не пощади и президента на Щатите Барак Обама, пише Би Би Си (BBC).

 

БАРАК ОБАМА И ХИЛЪРИ КЛИНТЪН СА ОСНОВАТЕЛИ НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА, ТВЪРДИ ТРЪМП

 

Обама отмени срещата си с Дутерте, която трябваше да се състои в рамките на срещата на върха на Асоциацията на народите от Югоизточна Азия, а конкретната причина – наречен е “кучи син”.

 

Думите на Дутерте са изречени в отговор на обещанието на Барак Обама по време на срещата между двамата да повдигне въпроса за извънсъдебните убийства, свързани с наркотици във Филипините. Сега Родриго Дутерте съжалява за словата си.

 

“Докато непосредствената причина (бел. ред. за отмяната на срещата) са силните ми забележки по повод въпроси в пресата, които предизвикват безпокойство, ние също така съжаляваме, че всичко това излезе като лична атака срещу президента на САЩ”, обявиха в официално изявление откабинета на Дутерте.

 

Обама пристигна снощи в столицата на Лаос и бе посрещнат с военни почести под проливния дъжд пред президентския дворец във Виентян, където се срещна с държавния глава Бунханг Ворачит.

 

Като призна проблемната история на отношенията с Лаос, Обама заяви, че разговорите им ще се фокусират върху бъдещето. Обама е първият действащ американски президент, който посещава страната.

 

Източник: Vesti.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции