<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97617" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стана ясно ко...

Президентът Радев връчва мандата на БСП (видео)

26 Август 2021
0 1072

БСП е получила покана от президента Румен Радев утре от 9:30 да се явят при него, за да получат третия мандат. Това обяви лидерът на столетницата на брифинг в Народното събрание.

„Каним „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ на разговори. Напълно разбираме отговорността, която сега поемаме. Огромна и тежка на третия мандат като последна възможност. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и народ – Covid криза, огромен ръст на цени, ниски доходи, мигрантска вълна, икономически проблеми”, допълни Нинова.

Лидерът на БСП поясни, че социалистите разбират, че трябва да дадат адекватен отговор на изпитанията, да проявят разум, мъдрост, диалогичност, държавническо отношение по въпроса.

„Знаем тежестта си като парламентарна група – трета сила, с 36 депутати. Така ни подреди народът, че никой да не може сам да състави кабинет”, каза още тя.  

Нинова заяви, че БСП няма да поставя предварително определени кандидатури за министър-председател и министри.

“Искаме това решение да бъде взето заедно. Търсим консенсус по тези въпроси. Всичко ще се случи публично, пред вас, целият народ да знае какви преговори водим. По отношение на политики, ще предложим да стъпим на политическата декларация, която постигнахме при първия кръг от преговори. Тя беше един добър документ, в който участвахме и четирите партии”, заяви още лидерът на БСП.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции