<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37296" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво става, ...

Премиерът Борисов обясни причините за оставката на министър Порожанов (видео)

14 Май 2019
0 652

Земеделският министър Румен Порожанов е подал оставка заради факта, че отстранената зам.-директорка на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова е останала на длъжността си, заяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

 

 

""

 

 

Борисов припомни, че още миналата седмица е дал срок тя да бъде освободена от длъжност.

 

 

МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ ПОДАДЕ ОСТАВКА СЛЕД СКАНДАЛИТЕ, БОРИСОВ Я ПРИЕ

 

 

"Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на заместник-шефа на ДФ "Земеделие", чийто телефон беше на един от сайтовете за къщи за гости, се оказа, че днес тя още е на работа", каза още Борисов.

 

 

АНТИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ Е ТРИЛА ДАННИ В ДЕКЛАРАЦИЯТА НА МИНИСТЪР ПОРОЖАНОВ

 

 

"Ако някой иска да си пази човек, аз съм разпоредил, където има нарушители, да си отговарят пред закона. Още утре ще извършим смяната. Ясно е кой ще го замести, ще уведомим коалиционните партньори, а и самия човек", добави премиерът. 

 

 

По-рано днес министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставка пред премиера Бойко Борисов. В мотивите за решението си Порожанов посочва, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Оставката на министър Порожанов е приета от премиера Бойко Борисов. "Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно", заяви Порожанов. 

 

 

Източник: "Фокус

Видео: Нова ТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции