<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пренареждат плочките пред църквата "Св. Седмочисленици"?

07 Октомври 2018
0 2387

Част от вече поставените плочки пред столичната църква "Св. Седмочисленици", които предизвикаха сериозно обществено вълнение през последните дни, се пренарежда. Причината – констатирани нередности в процеса на строителство.

 

 

В неделя в социалните мрежи беше разпространена снимка, на която се вижда как една част от поставената настилка е премахната. Същият този коментар бе публикуван и в профила на организацията "Спаси София" с коментар, който гласи: "Ремонтът се превръща в пълен фарс – никой вече не знае какво се прави – пренареждат ли се, махат ли се, с какво ще бъдат заменени?"

 

От Столична община заявиха пред Медиапул, че плочките остават и става дума само за пренареждане на проблемен участък. От там уточниха още, че във всички 11 подзони, на които е разделен ремонтът на улица "Граф Игнатиев", текат строителни дейности.

 

Специално в градинката до църквата продължават дейностите по поставяне на настилка, изграждане на осветление, поливна система, водопровод и канализация за обекти, изграждане на детска площадка и други.

 

Вчера арх. Радомира Методиева от архитектурното бюро, разработило проекта за ремонта, заяви, че идеята на плочките била църквата да изпъква. 

В студиото на бТВ тя заяви, че не става дума за плочки за баня, както се споделя в социалните мрежи, а за едноразмерни бетонни блочи с 8 сантиметра дебелина.

 

"Това, което гледаме, е строителна площадка, а не завършен проект", каза още Методиева. Тя е убедена, че въпреки негативните реакции, крайният резултат от ремонта ще бъде задоволителен.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции