<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Проблемите и кражбите в Градска мобилност и новата цена на билета (ВИДЕО)

02 Юни 2016
0 8080

От 1-ви юни цената на билета е 1,60 лв. Честито на всички! Увеличението беше “защитено” от Столична община като начин да се стимулира ползването на градския транспорт. Никой от родилите идеята обаче не обясни защо някой ще предпочете градски транспорт, при положение, че пътуването с автомобил е ако не по-евтино, то поне е на същата цена, но без чакане по спирки. Е, логичното решение за всички е да започнат да пътуват с автомобил. Само че това създава и нуждата от място за паркиране.

 

СЛУЖИТЕЛИ РАБОТЯТ В КАНЦЕРОГЕННИ БАРАКИ

 

Преди време в ефира на BulgariaOnAir казахме, че увеличаването на цената на билета без да се положат елементарни усилия да се подобри услугата е доказателство, че приоритетът на търговското дружество Център за градска мобилност е прибирането на едни лесни пари от паркиране.

 

ХОРА СЕ ОПЛАКВАТ ОТ СКОБИТЕ ПРЕД ГАРАЖИТЕ 

 

Заради това решихме да видим, ако бъдещето на София е да е погребана под автомобили, сини, зелени и другоцветни зони, дали ЦГМ не е намерил начин да изцежда по някой друг лев и оттам, както го е правил с обществените поръчки за спирконавеси и фотоапарати. Всички знаем каква е практиката в България – обществените поръчки са като айсбергите. Десет процента са над водата, видими и излъскани за пред медиите и одита. Останалите деветдесет процента са покрити в бюрократични и дори незаконни врътки и номера, целящи да отклонят обществени средства в нечии джобове. Метафоричният ни айсберг е разгадаем само ако го погледнем под водата.

 

СЛАГАТ НЕПРАВОМЕРНО СКОБИ ПРЕД ТЕХНИТЕ ГАРАЖИ 

 

Е, днес сме водолази.

 

История на две обществени поръчки…

 

През 2013 и 2014 г. „Център за градска мобилност“ ЕАД обявява две идентични обществени поръчки с предмет: „Доставка на 150 броя мобилни устройства – PDA, необходими за осъществяване на дейността на „Център за градска мобилност” ЕАД във връзка с упражняване на контрол над „Синя зона” и „Зелена зона““. Общо за 300 броя. В подобни поръчки няма нищо неестествено – така контролът е най-лесен, ефективен и бърз. Те са обявени през март 2013 г. и май 2014 г. с прогнозна стойност от по 300 000 лева.

 

И двете се печелят от една и съща фирма – компания с голям опит в участието в процедури по обществени поръчки на държавни и общински структури – Диджитек ООД.

 

 

 

ШЕФКАТА НА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ СЕ КРИЕ ОТ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА 

 

Източник: SpasiSofia.org

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции