<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има незаконн...

Проверка на прокуратурата е установила нарушения в “Летните сараи” на Доган (видео)

23 Юли 2020
0 1422

Назначена от прокуратурата проверка е установила нарушения при строежа на “Летните сараи” на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк “Росенец, предаде bTV.

Незаконен пристан и двуетажна постройка в така наречените “Летни сараи” на Ахмед Доган в парк “Росенец” е открила прокуратурата. Проверката, в която са участвали Строителният контрол и Морската администрация, е проведена във вторник и сряда.

Проверка на прокуратурата е установила нарушения в &#8220;Летните сараи&#8221; на Доган (видео)

В местността Буджака край Созопол проверяващите са установили оградени с масивни огради терени и масивни постройки, които ограничават достъпа до крайбрежните скали.

Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани.

Сблъсъци на плажа “Росенец, арестуваха Иво Мирчев, напрежението расте (видео)

Що се отнася до парк „Росенец“ е установено, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица заради поставена временна строителна ограда. Около тази ограда имаше напрежение при опита на граждани да стигнат до плажа край хотелски комплекс, в който пребивава почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

“И към настоящия момент този път все още се води публична общинска собственост. Искаме той да бъде запазен и да се ползва от всички български граждани. С едни стъпала можем да осигурим безпрепятствен достъп до плажа“, каза Константин Бачийски, общински съветник в Бургас.

Проверка на прокуратурата е установила нарушения в &#8220;Летните сараи&#8221; на Доган (видео)

Междувременно от общината заявиха, че общински път никога не е водил до морския бряг и че всички предложения за осигуряване на достъп до него могат да бъдат обсъждани с държавата и общинския съвет след произнасянето на съда по подадените жалби, които са две.

Друго установено нарушение е, че в регионалното министерство не е подаден проект за изграждане на пристанище. Липсва и проекта за изграждане на двуетажна постройка там.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции