<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42133" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Проектантът на Графа ще прави и ремонта около "Св. Александър Невски"

06 Ноември 2019
0 523

Главният архитект на София Здравко Здравков връща на поправителен изготвения проект за реконструкцията на Зона 4 в центъра, в която влиза площад „Александър Невски“, булевардите „Цар Освободител”, „Васил Левски” и прилежащите улици. Това става ясно от обществената поръчка на Столичната община, съобщава OFFnews.

 

НИКОЙ НЯМА ДА МАХА ПАВЕТАТА ПРЕД "СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ", УВЕРИ КМЕТЪТ ФАНДЪКОВА

 

 

Проектантът на Графа арх. Иво Панталеев ще прави и ремонта на площад "Св. Александър Невски". 

 

 

""

 

 

НЕКАЧЕСТВЕН РЕМОНТ НА ГРАДИНИТЕ "КРИСТАЛ" И ПРИ СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

 

В обществената поръчка Здравков подробно описва какво трябва да се промени в проекта. Има изискване за въвеждане на етапност при изпълнението на обекта, а не цялостно блокиране на пространството, както беше на Графа. На площад „Александър Невски“ трябва да бъдат поставени и самопочистващи се тоалетни. Подмяна на уличното осветление и подземни контейнери за отпадъци също трябва да влязат в преработения проект за обновяването на зоната.

 

 

""

 

 

Относно настилката в изискванията на главния архитект се посочва като на стажант, че трябва „да се прецизират детайлите на всички тротоарни настилки по отношение дебелината на основните пластове, правилно обозначаване на материалите в пътните конструкции, както и стандартите, на които трябва да отговарят“. 

 

 

Зона 4 обхваща градината „Кристал”, пл. „Народно събрание”, бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, пл. „Васил Левски”, ул. „Московска”, ул. „Г. С. Раковски”, пл. „Ал. Невски”, ул. „Париж”, ул. „Оборище”, ул. „Дунав”, ул. „11-ти август”, ул. „6-ти септември” и градините около храм-паметника „Ал. Невски”, храм „Св. София”, пред Синодалната палата и около паметника на Иван Вазов".

 

 

Източник: OFFnews

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции