<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46973" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата обвини трима руснаци за отравянето на Гебрев

23 Януари 2020
0 85

Трима руски граждани са с повдигнати обвинения, че са се опитали да убият оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 г. с неизвестно вещество, пише Медиапул.

 

За момента прокуратурата не съобщава техните имена. Те се издирват чрез Интерпол и с европейска заповед за арест. Обявени и чрез Шенгенската информационна система.

 

Смята се, че тримата са се опитали да убият Гебрев между 28 април и 4 май 2015 г. На първата дата бизнесменът е приет в болница след тежко отравяне. В същия период е направен опит да бъдат убити синът му Христо Гебрев, както и директор във фирмата му "Емко". Синът на бизнесмена е приет в болница на 5 май.

 

ПРОКУРАТУРАТА ПУСНА ВИДЕА С ВЕРОЯТНИЯ ОТРОВИТЕЛ С НОВИЧОК НА ГЕБРЕВ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Любопитно е, че информацията за повдигнатите обвинения идва повече от година, след като бе възобновено делото за отравянето на Гебрев. Следствените действия започнаха отново, но не по инициатива на разследващите, а след настояване на бизнесмена.

 

Емилиян Гебрев твърди, че е имал същите симптоми като отровения с "Новичок" в Солсбъри двоен агент Сергей Скрипал. И при двете покушения има един и същи заподозрян – офицерът от ГРУ Денис Сергеев, идвал у нас под фалшивата самоличност на Сергей Федотов.

 

ЛОНДОН ЩЕ КАЖЕ С "НОВИЧОК" ЛИ Е БИЛ ОТРОВЕН ГЕБРЕВ

 

В същото време българските разследващи не твърдят, че Гебрев е бил отровен с "Новичок". Официално от прокуратурата заявиха, че става дума за "неизвестно вещество с фосфороорганичен характер".

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции