<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22032" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Смели жени ва...

Прокуратурата подслушвала кмета Ценко Чоков 2 месеца

27 Май 2016
0 23108

Разследването срещу кмета на Галиче Ценко Чоков е започнало преди 2 месеца и е включвало специални разузнавателни средства. Това обяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор Сотир Цацаров.

 

При вчерашната акция в Галиче бяха задържани Ценко Чоков, синовете му Мартин и Спас, както и още 9 души. Бяха извършени общо 47 претърсвания и изземвания и обиски на лица. Днес Спас, който живее в София, е бил пуснат, обяви прокуратурата.

 

"Повдигнати са обвинения на шестима души, сред които и Ценко Чоков и синът му Мартин. На Ценко Чоков е повдигнато обвинение за ръководене на тази престъпна група, а на останалите – за участие в групата. Отделно на Чоков са повдигнати и обвинения за лихварство, рекет и причиняване на средна телесна повреда", каза Арнаудова.

 

СПЕЦОПЕРАЦИЯ СРЕЩУ ЦЕНКО ЧОКОВ В ГАЛИЧЕ 

 

"Всички тези действия са извършени с предварителното разрешение на съдии от Специализирания наказателен съд“, уточни Арнаудова.

 

Арестът на Чоков и останалите бе извършен дни след нови палежи на автомобили в Галиче. Двете опожарени коли са на застъпник на опонента на Чоков на последните местни избори, чието семейство е било заплашвано от дългогодишния кмет.

 

Прокуратурата обяви, че предстои нова проверка на имуществото на кмета на Галиче. Последната такава – в края на миналата година, откри едно-единствено нарушение на Чоков: незаконно отглеждане на елени и кошути.

 

Източник: Ureport.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции