<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ненчо Балаба...

Протести и арести пред Столична община заради ремонтите в центъра (видео)

05 Октомври 2018
0 12887

Протести и арест съпроводиха недоволството на хората, събрали се пред Столична община, за да изразят негодуванието си от качеството на ремонтите, които се правят в столицата.

 

Става въпрос за реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" и новия облик на градината пред църквата "Свети Седмочисленици". Двата ремонта предизвикаха противоречиви реакции в социалните мрежи, където беше организиран и протестът.

 

Напрежението на ул."Московска" 33 се покачи, когато един от протестиращите беше задържан при опит да влезе в сградата на общината. Той беше отведен в един от полицейските автомобили. Други протестиращи се опитаха да спрат полицаите да отведат задържания, след като седнаха пред колата.

 

Все пак униформените успяха да вкарат мъжа в патрулката. Недоволните гражданите настояха за оставка на кмета Йорданка Фандъкова и поискаха непрекъснат контрол на целия инвестиционен и строителен процес в София.

 

По-рано днес главният архитект на София Здравко Здравков обяви, че Столична община като възложител на този проект ще държи на отличното изпълнение и качествен краен продукт. "Моите извинения, но този проект стои от пет години и той е в този вид, в който е класиран от журито през 2013 година. И той не е завършен като строителна дейност", каза арх. Здравко Здравков.

 

Според Общината и архитекта на обекта било нужно търпение, за да се види крайният резултат. От общината още вчера обясниха, че има още работа по реконструкцията на "Граф Игнатиев", а за некачествено изпълнение фирмата е заплашена от санкция за над 1 милион лева.

 

Източник: Dir.bg

Видео: Петър Симов, Забелязано в София

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции