<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27944" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Протест в Благоевград заради убита на пътя студентка (видео)

13 Декември 2017
0 7152

Протест заради убийството на 19-годишно момиче прерасна в студентска окупация на сградата на общината в Благоевград.

 

Гражданското недоволство бе посветено на трагичния инцидент с първокурсничката Фатиме, която бе блъсната от камион на пешеходната пътека в близост до студентските общежития. 

 

ШОФЬОР НА КАМИОН УБИ СТУДЕНТКА В БЛИЗОСТ ДО ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В БЛАГОЕВГРАД (СНИМКИ)

 

Протестиращите студенти влязоха в сряда сутринта в общината и блокираха вратите. Те обявиха, че няма да пускат хора да влизат или излизат от сградата. Кметът Атанас Камбитов слезе при тях, за да разговарят. Той обясни, че кръгово кръстовище на това място не може да се изгради, но се съгласи, че може да се сложи светофарна уредба. Камбитов обеща още, че ще бъде сложена и шумяща маркировка, но напомни, че преди всичко “трябва да спазваме правилата на движение”.

 

Студентите настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития. Те настояват срещу всяко общежитие да има пешеходна пътека, защото там живеят 800 студенти. В района се паркира неправилно, кара се с висока скорост, а студентите трябва да вървят по пътното платно, оплакват се те, цитирани от бТВ.

 

 

Протест заради пътен инцидент предстои и в Бургас. В града приятели и познати на 33-годишен колоездач, прегазен в Приморско, ще се съберат пред Съдебната палата.

 

 

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции